Fra arbejdsdreng til afdelingsleder

20/01/2023

Vejen til spændende lederstillinger går langt fra altid af den akademiske vej. Frederik Furbo fra Mors er et godt eksempel på, at den erhvervsfaglige vej er et stærkt afsæt til en spændende karriere. Efter at han i august blev udlært overfladebehandler, er han nemlig overgået direkte til en stilling som afdelingsleder hos 3N Lakering.

Frederik Furbos karriere inden for overfladebehandling startede hos Arly’s Autolakeri i Nykøbing, hvor han som 13-årig fik fritidsjob. Fremtidsdrømmen var at blive arkitekt, så da der skulle vælges ungdomsuddannelse, valgte Frederik at tage en studentereksamen. Sideløbende med sin uddannelse, fastholdt han fritidsjobbet i autolakeriet. Da Arly’s Autolakeri senere blev solgt til 3N Lakering, fulgte Frederik med og fortsatte som arbejdsdreng i virksomheden i Thisted, og da et sabbatår kaldte efter studentertiden, blev han fastansat som ufaglært arbejdsmand i virksomheden.

Et naturtalent

3N Lakerings ejere, Joan og Morten Fuhlendorff Nielsen, spottede hurtigt, at de med Frederik havde at gøre med en usleben diamant.

  • Det var tydeligt at se, at der var potentiale i ham. Han er et naturtalent, og rent fagteknisk havde han håndværksmæssigt nærmest allerede lært det hele som arbejdsmand. Samtidig har Frederik en naturlig forståelse for, hvordan opgaverne skal løses, og lige meget hvad vi har stillet ham af udfordringer, så har han løst dem. Han er også drevet af en stærk nysgerrighed omkring faget og kan godt lide at lære, finde nye veje og prøve nye ting af. Så vi var meget begejstrede, da hans uddannelsesvalg fald på overfladebehandleruddannelsen, og vi dermed fik mulighed for at beholde ham i huset, fortæller Joan Fuhlendorff Nielsen.

Frederik, Joan og Morten

Billeder taget af Bertel Bolt

Gennem årene har Joan og Morten observeret et tydeligt mønster omkring Frederik.

  • Hvor Frederik er, er der også en god gruppe. Han formår at skabe ro omkring sig. Han omgås alle kollegaer på en god og naturlig måde, og det er tydeligt, at de føler sig helt trygge ved, at det, Frederik sætter i gang, også er gennemtænkt. Uanset om det er de helt unge kollegaer eller dem på 60+, så har de alle kæmpe respekt for ham – både fagligt og personligt. For nok er Frederik ung, men han har jo efterhånden ret mange års anciennitet i firmaet, og derfor er han faktisk heller aldrig blevet betragtet som lærling, men i stedet som et fuldgyldigt medlem af teamet, fastslår Morten Fuhlendorff Nielsen.

Investering med afkast

Alt i alt var Joan og Morten ikke et sekund i tvivl om, at Frederik var den helt rette til posten som afdelingsleder for en nystartet projektafdeling, så allerede inden Frederik havde svendebrevet i hus, var fremtidsplanerne på plads.

  • Jobmulighederne i branchen er gode, og der er virkelig rift om dygtige overfladebehandlere, så for os er det helt sikkert en god investering at tage lærlinge ind og give dem en god oplæring i faget. Den investering må siges at have givet et virkelig godt afkast i det her tilfælde, hvor en dygtig lærling som Frederik vælger at blive hos os efter endt uddannelse. Og spørger du os, tror vi ikke, at Frederiks avancement slutter her. Fortsætter han sin positive udviklingskurve, så er der bestemt endnu flere spændende karrieremuligheder i vente for ham her hos 3N Lakering, slutter Morten Fuhlendorff Nielsen.

For yderligere information, kontakt venligst:

Morten Fuhlendorff Nielsen på telefon 29 48 89 90

Joan Fuhlendorff Nielsen på telefon 29 48 89 91